SWEA South Florida

SWEA Florida Styrelse 2017

Susanna Grubb Ordförande SWEA South Florida 2017

Susanna Grubb

 Ordförande / Webbsida
 Susanna Grubb

Jag växte upp i Paradiset utanför Göteborg. Redan som barn flyttade jag till Fort Lauderdale med min familj där jag deltog i midsommarfirande på Dania Beach och luciatåg vid Las Olas. Jag tillbringade mycket tid i Andorra under min uppväxt. Efter gymnasiet i Sverige reste jag runt i Västindien och snart därefter träffade jag min brittiska man Peter som är kapten ombord tävlingssegelbåtar och yachts. Tillsammans har vi bott i: San Diego (CA), Newport (RI), Seattle (WA), Portland (OR), Pula (Kroatien), Carteret o Vence (Frankrike) och nu Jupiter (FL) sedan 2003. Jag förstår kultur nyanserna att leva utomlands som svenskt barn, student, förälder och vuxen. Jag har amerikansk kandidatexamen i företags kommunikation och civilingenjörsutbildning i teknisk kommunikation. Mina roligaste jobb har varit inom PR och kommunikation för America’s Cup (1992 & 1995), Olympiska Spelen (1996) och fastighetmäklare (2005-nu).

Viktigast är mina två söner Cameron (19 år) och Olivier (17 år). Cameron föddes i Seattle där jag först blev SWEA medlem. Olivier föddes i Normandie sedan flyttade vi till Rivieran där min granne tillhörde SWEA. Jag blev medlem i SWEA South Florida, sedan värdinna, medlemsansvarig och nu ordförande. Jag har som mål att växa medlemsskapet till tidigare höjder. När man varit borta från Sverige en längre tid (31 år) blir minnena av svensk barndom och svenska traditioner allt viktigare. Det är så härligt att träffa Sweor i alla åldrar som delar mina värderingar och mitt tänkesätt. Vi har nya grupper, SWEA Art och SWEA Professional, som jag tror blir fantastiska. Hoppas vi ses snart!!!

Viktoria Riley Vice Ordförande SWEA South Florida 2017

Viktoria Riley

 Vice Ordförande / PR & Marketing / SWEA Professional
 Viktoria Riley

Jag arbetar som Director of Sales & Marketing för One & Only Ocean Club Bahamas. Min bas är på vårt regionala kontor i Plantation där jag leder ett team på 11 inom marknadsföring, försäljning och PR. Jag har jobbat inom resebranchen i 22 år inom Hotell, Flygbolag och Resebolag and I love what I do. Gift med Robert Riley som jobbar inom Security, bonus barn Alyssa och bonus barnbarn Carsten som bor i Arizona, adopterade hundarna Ginger och Jackie… Tidigare medlem is SWEA Arizona, Bangkok, Munchen och North Carolina.

Sekreterare
Tyvärr har vår Sekreterare flyttat tillbaks till Sverige så vi söker en ny voluntär….. 😉

Inger Eng

Inger Eng

 Medlemsansvarig
Inger Eng

Född och uppvuxen i Kalmar. Efter realexamen i Kalmar utbildning till laboratorie assistent vid Riksyrkesskolan i Gamleby. Arbetade sedan vid Farmakologiska Institutionen vid Lunds Universitet som lab.ass. Studier fortsatte vid Sven Erikssonskolan i Borås vilket ledde till examen som kemi ingenjör. Arbetade som ingenjör på Pharmacia i Uppsala i 2 år och därefter på Axel Johnson Institutet för Industriforskning i Nynäshamn i 10 år. Flyttade till USA 1979 med man och barn. Min makes kontrakt var på 3 år men, efter de tre åren, beslöt vi oss för att stanna. Barnen började skolan och jag började arbeta igen. De två första jobben var på miljövårds lab. Arbetar som kemist vid City of Boca Raton på QC lab sedan snart 20 år.
Mattias, äldste sonen, arbetar som advokat inom nöjesbranschen i Los Angeles, och Daniel är ingenjör och utvecklar robotar som används vid höftleds och knäoperationer. Har varit medlem I SVEA i över 20 år och i styrelsen 5 år varav 3 år som kassör. Hade också ansvaret för annonser i SWEA Bladet. Lever i ett sam/särbo förhållande med Thomas, en svensk pilot, sedan 17 år.

Pia Azzara

Pia Azzara

Kassör / Julbasar
Pia Azzara

Jag kommer ursprungligen från Lidingö.  Som 22-åring kom jag till Miami där jag sedan gifte mig. Två flickor kom till världen, jag skilde mig och flyttade från Ft. Lauderdale upp till Deerfield Beach där jag har bott de senaste 35 åren.  Efter ha jobbat för JM Family Enterprises, Inc., i 23 år, pensionerade jag mig för att ägna mig åt mina två små barnbarn,  Kenny som är 9 år och Kasen, 7 år. För ca 20 år sedan valdes jag till SWEA South Floridas ordförande, så jag har lite erfarenhet av vad styrelsearbete innebär.  Satt  också med i kyrkans styrelse i  många år. Under flera år var jag även lärare i Svenska skolan, vilket var otroligt roligt och stimulerande.  Njuter av att gå och se/lyssna på Metropolitan Operas HD utsändningar, resa, och umgås med goda vänner.

Asa Hellsten

Åsa Hellsten

 Programansvarig / Brännboll / Sommar Fest
 Åsa Hellsten

Jag är uppväxt på Lidingö och bor i Plantation sedan 1993. Jag har också bott och arbetat i Italien innan jag kom till USA med man och son. För mig har SWEA haft stor betydelse och hon vill arbeta för att få SWEA mer relevant igen som en kvinnogrupp. Ingen annan av de organisationer som finns för oss svensktalande i Florida är inriktat på kvinnor och kvinnlig kamratskap. När vi samarbetar kan vi åstadkomma så mycket och utan SWEA skulle vi t.ex. inte haft en svensk skola, svensk kyrka och inte vår fina julmarknad heller.

Sara Schesser Bartra

Sara Schesser Bartra

Stipendier / Kräftskiva
Sara Schesser Bartra

Jag är svensk medborgare född i Argentina men har bott i olika länder bland annat fd Sovjet Unionen, Peru, UK, Brasilien, USA och Sverige. I Sverige har jag bott både i Södra Sverige – Lund och Norra Sverige – Umeå, där pluggade jag på universiteten och arbetade som tolk i Ryska och Spanska. Jag känner mig som en global medborgare men älskar Sverige och uppskattar svensk mat, traditioner och svensk levnads sätt. Därför känns det fantastiskt roligt med SWEA och Sweor som har liknade erfarenheter och det är viktigt för mig att hålla liv i det svenska.
Numera jobbar som forskare i Molekylärbiologi i Södra Florida och är en amatör konstnär. Har en stor passion för konst i allmänhet, särskilt färg. När vi flyttade till Södra Florida i USA var jag mycket fascinerad med färgen på havs vattnet och hur det ändras vid olika dagtid. Detta inspirerade mig att börja måla. Som medlem i SWEA sökte jag mig till Sweor med samma intressen och har startat en SWEA Art grupp i Södra Florida. Inom SWEA är jag också ansvarig för stipendiekommitten. 

Irene Schyberger

Irene Schyberger

 25-års Jubileum
 Irene Schyberger 

Jag är född i Skåne men har bott lite varstans, sista staden i Sverige var Stockholm. Flyttade till USA 1989 och har bott i Virginia, Washington D.C., New York City och nu Florida. Var yrkesverksam i 42 år i bland annat Perstorp AB, IKEA, Orrefors KostaBoda, Hackman, Royal Copenhagen, Spode och Erwin Pearl. Har haft positioner som sekreterare, personalchef, varuhuschef, vice VD och VD. Var med i SWEA-styrelsen i New York och Florida. Ser fram emot att gå med i styrelsen igen och hjälpa till att sprida svensk kultur, värna svenska språket och ha kul med svenska vänner.

Mona Tumba

Mona Tumba

 25-års Jubileum / Julbasar
 Mona Tumba

Jag växte upp i Stockholm och gick i Franska Skolan till Realen efter det fortsatte jag mina språk studier i Lausanne på Universitet i två år. Var gift med Sven i 51 år. Vi har fyra pojkar och åtta barnbarn – alla pojkar. Vi kom till Florida för 34 år sedan, tre av våra pojkar gick i skolan här. Min man gick bort 2011. Jag var med och startade SWEA 1992, och vet vilket fantastiskt nätverk den organisationen är. Sedan 14 år tillbaka bor jag på Singer Island och är fortfarande intresserad av att SWEA finns. Jag målar och gör skulpturer samt har min egen smyckes linje. Det här var lite om mig.

Carina Wood

Carina Wood

Valberedning / SWEA Professional
Carina Wood

Jag har bott i USA sedan 1979. Gift med Jim Wood i 37 år, och vi har tre vuxna barn, Amber, Christy och Michael. Min passion, förutom familj och vänner, är att vara mentor för unga kvinnor och män i näringslivet med nystartade företag, uppfinningar och product utveckling. Supporter och förespråkare för organisationen “Project Helping Hands” (medicinska professionella voluntärer).

Jag är utbildad i College Science and Nursing och American Institute of Medical Law. Arbetade som sjuksköterska i 24 år i diverse områden, startade eget företag 2002. Grundare och WBENC Agare: C&C International Imports, Inc/Clogs by C&C SWEDEN (tillverkare av arbets/säkerhets skor). The Scandinavian Company, en koncern med Scandinaviska produkter. Ansvarig för marknadsföring och lanseringar av svenska företag i USA: LUNDMYR of Sweden, Björk & Berries, FUNQWear etc. och skinARCTICA (Hudvårds produkter). Tidigare National Patient Representatives LLC och Fd.CEO & Co-Grundare, Johan’s Joe Swedish Coffee House & Café.

NYA GRUPPER

Send us a message