SWEA South Florida

SWEA Florida Styrelse 2018

Asa Hellsten

Åsa Hellsten

 Ordförande / Programansvarig
 Åsa Hellsten

Jag är uppväxt på Lidingö och bor i Plantation sedan 1993. Jag har också bott och arbetat i Italien innan jag kom till USA med man och son. För mig har SWEA haft stor betydelse och hon vill arbeta för att få SWEA mer relevant igen som en kvinnogrupp. Ingen annan av de organisationer som finns för oss svensktalande i Florida är inriktat på kvinnor och kvinnlig kamratskap. När vi samarbetar kan vi åstadkomma så mycket och utan SWEA skulle vi t.ex. inte haft en svensk skola, svensk kyrka och inte vår fina julmarknad heller.

Viktoria Riley Vice Ordförande SWEA South Florida 2017-2018

Viktoria Riley

 Vice Ordförande / PR & Marketing / SWEA Professional
 Viktoria Riley

Jag arbetar som Director of Sales & Marketing för Four Seasons Bahamas. Min bas är på vårt regionala kontor i Boca Raton där jag leder ett team på 11 inom marknadsföring, försäljning och PR. Jag har jobbat inom resebranchen i 22 år inom Hotell, Flygbolag och Resebolag and I love what I do. Gift med Robert Riley som jobbar inom Security, bonus barn Alyssa och bonus barnbarn Carsten som bor i Arizona, adopterade hundarna Ginger och Jackie… Tidigare medlem is SWEA Arizona, Bangkok, Munchen och North Carolina.

Anna Björnestal Sekreterare SWEA South Florida 2018

Anna Björnestal

Sekreterare
 Anna Björnestal

Jag kommer från Umeå men har under de senaste 10 åren studerat och arbetat utanför Sverige i bland annat Ryssland, Kazakstan, Tyskland och Storbritannien. Jag är utbildad till Civilekonom vid Lunds universitet men har också en bakgrund inom konst och design. De senaste tre åren har jag bott i Oslo där jag arbetade med performance management på ett internationellt logistikföretag. Det var även i Norge som jag träffade min amerikanska man och 2017 bestämde vi oss att det var dags att lämna kylan och mörkret och flytta till Florida.

Inger Eng

Inger Eng

 Medlemsansvarig
Inger Eng

Född och uppvuxen i Kalmar. Efter realexamen i Kalmar utbildning till laboratorie assistent vid Riksyrkesskolan i Gamleby. Arbetade sedan vid Farmakologiska Institutionen vid Lunds Universitet som lab.ass. Studier fortsatte vid Sven Erikssonskolan i Borås vilket ledde till examen som kemi ingenjör. Arbetade som ingenjör på Pharmacia i Uppsala i 2 år och därefter på Axel Johnson Institutet för Industriforskning i Nynäshamn i 10 år. Flyttade till USA 1979 med man och barn. Min makes kontrakt var på 3 år men, efter de tre åren, beslöt vi oss för att stanna. Barnen började skolan och jag började arbeta igen. De två första jobben var på miljövårds lab. Arbetar som kemist vid City of Boca Raton på QC lab sedan snart 20 år.
Mattias, äldste sonen, arbetar som advokat inom nöjesbranschen i Los Angeles, och Daniel är ingenjör och utvecklar robotar som används vid höftleds och knäoperationer. Har varit medlem I SVEA i över 20 år och i styrelsen 5 år varav 3 år som kassör. Hade också ansvaret för annonser i SWEA Bladet. Lever i ett sam/särbo förhållande med Thomas, en svensk pilot, sedan 17 år.

Kassör
Hanna Liljebäck

Mer info om Hanna kommer snart… 😉

Sanna Grubb

Sanna Grubb

 Ledamot
 Sanna Grubb

Jag växte upp i Göteborg. Redan som barn flyttade jag till Fort Lauderdale där jag deltog i midsommarfirande på Dania Beach och luciatåg vid Las Olas. Jag tillbringade mycket tid i Andorra under min uppväxt. Efter gymnasiet i Sverige träffade jag min brittiska man Peter som är kapten ombord segelbåtar och yachts. Jag förstår kultur nyanserna att leva utomlands som svenskt barn, student, förälder och vuxen. Jag har amerikansk kandidatexamen i företags kommunikation och civilingenjörsutbildning i teknisk kommunikation. Mina favorit jobb har varit inom PR och kommunikation för America’s Cup (1992 & 1995), Olympiska Spelen (1996) och fastighetmäklare (2005-nu). Jag är värdinna i North Palm Beach tillsammans med Mona Tumba och Viktoria Riley, samt delaktig i SWEA Professional.

Katia Smith

Katia Smith

Ledamot
Katia Smith

Jag arbetar som Socionom pa Mont Sinai hospital emergency room i Miami Beach. Jag flyttade till Miami April 2018 fran Greenville South Carolina dar jag bodde i fyra ar med min son Viktor och avslutade min Masters of Social Work utbilding och jobbade som Socionom pa Greenville Hospital emergency room. Innan dess bodde jag i New York i 23 ar och kompleterade min kandidatexamen I Psychology och jobbade som film producent och casting director och jobbade med bland annat Svenska regisoren Lasse Hallstrom och Liv Ullman. Jag vaxte up i Stockholm och flyttade till Canada 1986, och har en son Viktor som ar fodd i New York 1996.

Carina Wood

Carina Wood

Valberedning / SWEA Professional
Carina Wood

Jag har bott i USA sedan 1979. Gift med Jim Wood i 37 år, och vi har tre vuxna barn, Amber, Christy och Michael. Min passion, förutom familj och vänner, är att vara mentor för unga kvinnor och män i näringslivet med nystartade företag, uppfinningar och product utveckling. Supporter och förespråkare för organisationen “Project Helping Hands” (medicinska professionella voluntärer).

Jag är utbildad i College Science and Nursing och American Institute of Medical Law. Arbetade som sjuksköterska i 24 år i diverse områden, startade eget företag 2002. Grundare och WBENC Agare: C&C International Imports, Inc/Clogs by C&C SWEDEN (tillverkare av arbets/säkerhets skor). The Scandinavian Company, en koncern med Scandinaviska produkter. Ansvarig för marknadsföring och lanseringar av svenska företag i USA: LUNDMYR of Sweden, Björk & Berries, FUNQWear etc. och skinARCTICA (Hudvårds produkter). Tidigare National Patient Representatives LLC och Fd.CEO & Co-Grundare, Johan’s Joe Swedish Coffee House & Café.

NYA GRUPPER

Send us a message